Sjeme koje čini čudo unutar organizma, evo zašto je cijenjeno!

vr
Chia Sjeme sadrži omega masti, proteine, antioksidanate i dijetalna vlakana. Ima blagu aromu oraha, a pošto upijaju tečnost, idealno je za hidrataciju i osećaj sitosti koji će trajati satima!

Maje i Inke su se s poštovanjem odnosile prema ovom malom ali hranljiviom sjemenu. Zapravo ‘ Chia ‘ je riječ Maja koja znači „snaga“ .

Chia Sjeme je odličan izvor zdravih esencijalnih masnih kiselina – sadrži osam puta više omega- 3 masnih kiselina od lososa! Chia sjeme sadrži i Omega 6 masne kiseline, antioksidante (samo jedan gram Chia sjemena bogatiji je antioksidantima čak četiri puta više od svježih borovnica) i proteine koji su i te kako bitni za Vaše zdravlje.

Studije su pokazale da konzumiranje chia sjemena takođe utiče na zdravlje kose i noktiju shodno činjenici da je chia veliki izvor proteina (20%).

Chia sjeme je odlično za regeneraciju kože, ali i sagorijevanje masti, jača organizam i pozitivno utiče na organe za varenje.

Nutricionisti se slažu da je chia sjeme jedno od najboljih koje možete da konzumirate ukoliko se osjećate slabo, bez energije, jer utuče na rad mišića i oslobađa energiju u vašem tijelu pa ga često koriste sportisti. Ovo sjeme sadrži i 37 % prehrambrenih vlakana koji podstiču rad crijeva.

Dijeta, odnosno striktna ishrana bazirana na konzumiranju ovog sjemena se pokazala sjajnom u liječenju raka debelog crijeva, kao i prevencija od raka.


Chia ima superiornu sposobnosti hidratacije, proteine i vlakna koji ce održati osećaj sitosti i zadovoljstva organizma satima . Konzumiranje chia sjemenki utiče na smanjenje apetita, ubrzava rad metabolizma, i aktivira glukogen koji je i te kako bitan za sagorijevanje masti.

Sjemenke se odlično mogu upotrijebiti pri pripremi zdravog ručka ili užine.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives