OVA FOTKA VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT: “Za mene je prekasno, neka ne bude za vas”

12642564_10208092523527953_1302839090065177271_nBritanac Kurt Jewson podijelio je na svom Facebook profilu fotografiju sebe ispred ogledala odjevenog samo u bokserice no priključenog na kateter, sa stomom i brojnim ožiljcima. Učinio je to kako bi upozorio što se može dogoditi ako ignorirate simptome raka prostate.


Britanac Kurt Jewson (44) na svoj Facebook profil u četvrtak je postavio snažnu fotografiju koja je društvenom mrežom odjeknula poput bombe pa je tako podijeljena više od 189 tisuća puta. Na fotografiji Jewson, koji inače ima rak prostate, stoji ispred ogledala samo u boksericama te s kateterom i stomom, a na kojoj su također jasno vidljivi ožiljci po njegovom tijelu.

“Evo me u svoj mojoj blijedoj srednjovječnoj slavi”, piše Jewson i nastavlja: “Imam kateter, stomu, ožiljke koje možete vidjeti i hormonske umetke ispod moje kože. Slijedi mi još jedna operacija, a potom i kemoterapija”.

Provjerite simptome


Jewson postavlja pitanje zašto o tome piše i sam odgovara: “U ljeto 2014. sam imao krvi u urinu. Bio sam kod liječnika koji mi je rekao da je vjerojatno riječ o infekciji i da će proći. I jest. Kako god bilo, nije bila riječ o infekciji. Bio je to simptom raka prostate”.

Rak prostate je najčešći oblik raka u Velikoj Britaniji i od njega svake godine oboli oko 44 tisuće ljudi i to sve učestalije kod mlađih muškaraca.

To je ono što je Jewson svojom fotografijom na Facebooku želio istaknuti. Jewson upozorava na brojne druge simptome te upućuje muškarce da ih odmah idu provjeriti.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives