LJEKOVITO ULJE: Efikasno prirodno sredstvo koje pomaže kod liječenja reumatskih oboljenja i bolova u zglobovima

uljepaprike_702x391
Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima

Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrejavajućih ulja. Posjeduje nadražujuće djelovanje: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim dijelovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože

Prirodni lijek protiv bolova u kičmi

Za pripremu ulja od ljutih paprika biće potrebno:
– 10 svježih crvenih ljutih papričica
– 2 čaše hladnoceđenog maslinovog ulja
– Staklena tegla od 1 litar

Priprema:
Papričice oprati, odsjeci dio gdje se nalazi peteljka i samljeti na stroju za mljevenje mesa. Dobit ćete oko jedne čaše isitnjene smjese. Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamno mjesto (recimo u donji dio kuhinjskih elemenata). Nakon 7 dana procijedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cjediljku.

Iskorištenu smjesu od paprike možete ostaviti u frizider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto uljekoristiti za utrljavanje u kožu.

Prvo vrijeme utrljavati ulje nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim dijelovima tijela.
Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili tajice, ako su u pitanju noge. Utopljavati i druge dijelove tijela, ovisno o lokaciji bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osjetit ćete pečenje na koži, ali biće podnošljivo, čak i ugodno, jer će ulje duboko grijati kožu, ali bez stvaranja opekotina, prenosi zenstvena.com.


 


Vremenom možete smanjivati ​​intenzitet nanošenja ulja. Nakon mjesec-dva, proceduru možete raditi jednom tjedno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promjene vremenskih uvjeta.

Ulje čuvajte na tamnom mjestu.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives