Jedna od najefikasnijih dijeta za vitku liniju, gubite oko 3 kilograma za 10 dana: AZIJSKA DIJETA!

8568



Veruje se da su Azijati vitki zahvaljujući filozofiji ishrane kojoj su privrženi, a to podrazumeva razvrstavanje hrane na više manjih tanjira ili činija, koje nikada nisu napunjene do vrha. Doktor Kolin Kempbel napisao je rad The China Study u kome je azijski način ishrane pretočio u plan za mršavljenje. Tako je nastala Azijska dijeta.

Glavna namirnica na meniju Azijatkinja je pirinač, a tu su i voće i povrće. Pirinač povremeno možete da zamenite nečim drugim: kukuruzom, integralnim hlebom ili rezancima od integralnog brašna, pišu Novosti.
Smršajte pomoću banane: 3 napitka koja će vam istopiti salo!

Svakodnevno jedite i šargarepu, salatu, spanać, blitvu, kelj, beli i crni luk, bilo sveže ili kuvane i začinjene sirćetom ili uljem. Takođe, svakodnevno možete da jedete i orašaste plodove, ribu, soju, svež sir i jogurt.

Jednom nedeljno dozvoljeno je jesti: meso peradi, jaja i slatkiše. Ipak, umesto slatkiša bolje je pojesti voće ili sveži sir sa medom i orasima ili, na primer, tamnu čokoladu sa 75 odsto kakaoa.

Samo jednom mesečno možete sebi da priuštite crveno meso. Preporuka je da što ređe jedete teletinu, junetinu, a naročito svinjetinu. Dozvoljene namirnice, a njihov spisak je poduži, možete da jedete u količinama koje zadovoljavaju apetit.

Obroci u jelovniku nisu precizno određeni, što može dovesti u zabunu one koji nisu upoznati sa azijskom kuhinjom, odnosno namirnicama koje Azijati uglavnom koriste.

Jelovnik možete menjati, ali vodite računa o kalorijskim vrednostima obroka. Ovo je primer za samo jedan dan dijete, po kome možete praviti plan za ostale dane.

Azijskom dijetom izgubićete tri kilograma za 10 dana.


 


Predlog jelovnika

Doručak: Kuvani proso u obranom mleku i šolja zelenog nezaslađenog čaja sa limunom.

Užina: Seckano voće u niskokaloričnom jogurtu. Alternativno rešenje je pomorandža ili grejpfrut i zeleni čaj.

Ručak: Integralni pirinač sa barenim povrćem i prelivom od paradajza. Druga opcija je pečeni krompir i piletina koju ćete začiniti limunom i sirćetom.

Užina: Šolja obranog mleka, čaj od kamilice ili zeleni čaj. Za one koji ne mogu da suzdrže glad savetuje se još jedna pomorandža ili grejpfrut.

Večera: Piletina iseckana na sitne kockaste komade, uz brokoli ili drugo zeleno povrće. Piletinu pripremiti na malo ulja i začiniti sa limunom i malo vegete.

Večera br. 2: (važi za one koji odlaze kasno na spavanje): Šolja mleka ili čaja.

Izvor: dnevno.rs

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives