Čukljevi bez operacije – 7 prirodnih recepta za lečenje čukljeva .. (RECEPT I PRIPREMA)

čukljevi na nogama lecenje




Čukljevi na nogama su proširenja unutrašnjeg dela zgloba na dnu palca. Ova deformacija nožnog palca je progresivna i povećava se vremenom. Čukljevi su naslage soli i za njihovo formiranje su odgovorni angina, giht, loš metabolizam, loša ishrana, genetske predispozicije.

Takođe i dugo nošenje neudobne obuće, visoke potpetice, kao i obuća sa špicastim vrhom takođe dovodi do nastanka bolnih izraslina na vašim stopalima jer su prsti primorani da budu u neprirodnom položaju.

Čukljevi najčešće pogađaju žene. Simptomi čukljeva uključuju bol ili osetljivost, zapaljenje i crvenilo, te izbočinu sa unutrašnje strane zgloba palca koja daje vrlo ružan izgled noge.

Iako su čukljevi veoma čest deformitet stopala, postoje zablude o njima.

Mnogi ljudi nepotrebno trpe bol godinama pre nego što otpočnu lečenje čukljeva. Čukljevi bez operacije se mogu efikasno lečiti. Postoje kućni lekovi koji će vam pomoći u tome kako se rešiti čukljeva.

Čukljevi na nogama – lečenje:

Recept 1:
– Uzmite 5 lovorovih listova, isitnite ih i prelijte ih sa 100 ml alkohola (70%), a možete koristiti i domaću rakiju. Smesu ostavite da odstoji sedam dana, pa zatim procedite. Pre nego što čukljeve namažete dobijenom kremom naparite noge. U 3 l tople vode stavite 1 kašiku sode bikarbone. Zatim obrišite noge, nanesite dobijenu krenu, obujte pamučne čarape i lezite kako bi bolni čukljevi nestali.

Recept 2:
– Jedan od načina kako se rešiti čukljeva na nogama je čišćenje organizma od naslaga soli. Jednu kašiku lovorovog lista prelijte sa 300 ml vode i kuvajte 5 minuta u emajliranoj šerpi. Uspite čaj u termos i ostavite da prenoći. Ujutro ga procedite i tokom dana pijte manje količine, nikako sve odjednom. Ovaj postupak radite 3 dana za redom, pa onda napravite pauzu od 7 dana. Posle 7 dana opet ponovite ceo postupak. Korišćenjem ovog recepta imaćete potrebu za češćim mokrenjem, a to je znak da se u organizmu naslage soli rastvaraju i bešika na to reaguje. Rezultat ćete primetiti nakon desetak dana. Prirodno lečenje čukljeva lovorovim listom traje oko 2 meseca u zavisnosti i od toga koliki je deformitet.

Recept 3:
– Čukljevi na nogama – lečenje želatinom. U pola čaše vode rastvorite kesicu želatina. Dobijenu smesu namažite na pamučnu krpu i stavite kao oblogu preko čukljeva. Preko toga stavite najlon kesu, a zatim suvu krpu ili peškir. Oblogu držite preko noći i ponavljajte ovaj postupak dok se stanje ne popravi.


 


Recept 4:
– Bolni čukljevi se mogu lečiti sa 5 usitnjenih tableta aspirina (od 200 mg) i 10 ml joda. Promućkati dok se aspirin ne rastvori u jodu i postane bezbojan. Ovim rastvorom mazati čukljeve svako veče. Nakon toga utoplite noge i lezite. Brzo ćete osetiti pozitivne efekte terapije.

Recept 5:
– Bolni čukljevi na nogama – lečenje oblogama od krompira. U šerpu sa vodom dodajte ljuske od krompira i sve kuvajte desetak minuta. U ovoj toploj kupki parite noge oko 30 minuta, najmanje deset dana. Posle parenja obrišite noge, navucite pamučne čarape i lezite. Ovaj tretman je odličan jer smanjuje i bolove i čukljeve.

Recept 6:
– Narendajte sapun, nanesite na bolno mesto i dobro izmasirajte. Isperite sapun i osušite bolno mesto. Zatim nacrtajte mrežicu sa jodom tako što ćete u povinon jod umočiti štapić za uši, pa preko čukljeva nacrtati mrežu horizontalnih i vertikalnih linija (kvadratića), na razmaku od 1 cm. Ovako primenjen jod se najbolje apsorbuje. Kad se jod osuši na koži, obujte čarape. Terapija za prirodno lečenje čukljeva sapunom treba da traje 30 dana.

Recept 7:
– Gavez za čukljeve je isto jako delotvoran lek. Lečenje mašću i tinkturama gaveza može trajati i do godinu dana. Gavez se preporučuje samo za spoljnu upotrebu. Gavez za čukljeve se treba redovno i dugotrajno koristiti prema uputstvu, kako bi se čukljevi smanjili. Mast od gaveza namažite na čukljeve i na ostale prste. Utrljavajte mast blago masirajući oko 20 minuta. Ovu mast od gaveza koristitie ujutu i uveče. Efekat tretiranih čukljeva je dugotrajan.

čukljevi na nogama

Separatori za čukljeve su isto jedno od rešenja problema sa čukljevima. Oni su samo pomoćno sredstvo, koje zaustavlja dalju deformaciju palca i njih je poželjno nositi u početnoj fazi rasta čukljeva. Separatori za čukljeve pomažu da se deformacija ne pogoršava jer spevaju da zadrže palac u pravilnom položaju i onemoguće njegovo pomeranje, tj. iščašenje u korenu zgloba. Uglavnom se koriste noću i potrebno ih je koristiti nekoliko meseci, pa i više, kako bi se duže očuvao i održao pravilan položaj palca i sprečio veći deformitet.

Još jedan savet kako se rešiti čukljeva na nogama je pravilan izbor obuće. Dobra obuća je potrebna kako bi se sprečili i olakšali simptomi čukljeva. Prilikom kupovine obuće dobro istestirajte šta uzimate, probajte obuću i ustanovite da li je udobna. Nipošto ne uzimajte obuću koja je tesna i koja vas steže.

Čukljevi bez operacije ne mogu proći ukoliko imate ektreman bol koja se povećava i ometa dnevne aktivnosti. Zajedno sa vašim lekarom odlučite da li je najbolje rešenje za vas operacija uklanjanja čukljeva ali morate znati da je to samo privremeno rešenje.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives