Ako ste ikada osjetili da se vaše tijelo odjednom trzne dok tonete u san, evo šta vam se događa!

235235
Zamislite ovo. Vi ste u snu i imate najbolji san svog života. Odjednom se vaše tijelo iznenada trza i vi se probudite iz svog sna. Ružno zar ne? Zašto se vaše tijelo naglo probudi? Da li vam se ovo ikada dogodilo prije?

Očito je to uobičajena pojava, a znanstvenici su konačno shvatili šta to znači. Znanstvenici su stvorili teorije o ovoj aktivnosti.

Ponekad se možete osjećati kao da padte s velike visine. Ljudi posvuda su na različite načine pokušali objasniti taj osjećaj. Svi smo to doživjeli na drugačiji način, ali konačni rezultat je da ćete završiti buđenjem iz svog stanja mirovanja.

Prije svega, stručnjaci vjeruju da postoje neki vanjski uzroci koji mogu povećati vjerojatnost za trzanje, kao što su kofein i duhan. Preporučeno je da ne pijemo kafu nekoliko sati pred odlazak u krevet jer bi time mogli povećati svoje šanse za podlijeganje pojavi.

Neki stimulansi kao što su adderall ili Ritalin mogu imati sličan učinak. Nedostatak sna također je okidač. Trzanje se obično događa kada netko zaspe prebrzo od iscrpljenosti.


 


U prvim fazama sna, vaši otkucaji srca i disanje usporava brzo. Ponekad, kada je netko stvarno iscrpljen, mozak nastavlja kroz ove faze sna prebrzo i to zbunjuje mozak. Tada tijelo brzo reagira sa hemikalija koje uzrokuju da se probudite sa trzajem.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives