16 RANIH ZNAKOVA UPOZORENJA TUMORA JETRE I TOKSINA KOJI SE NALAZE U MASNIM ĆELIJAMA

17-690x361 (1)
Znakovi i simptomi tumora jetre često se ne ispoljavaju do kasnog stadijuma bolesti, ali ponekad se mogu javiti i ranije. Ako se javite lekaru kada se simptomi prvi put jave, ima šansi da se tumor dijagnostikuje ranije, kada najverovatnije lečenje može da bude uspešno. Neki od najčešćih simptoma tumora jetre su:

Gubitak težine
Gubitak apetit
Osećaj punoće u stomaku posle malog obroka
Mučnina ili povraćanje
Uvećana jetra, osećao se kao masa ispod rebara sa desne strane
Uvećana slezina, osećao se kao masa ispod rebara sa leve strane
Bol u stomaku ili u blizini desne lopatice
Oticanje ili nakupljanje tečnosti u trbuhu
Svrab
Žuta boja kože i očiju ( žutica)
Neki drugi simptomi koji se mogu javiti uključuju groznicu, proširene vene na stomaku koje postaju vidljive na koži i abnormalne modrice ili krvarenja.

Ljudi koji imaju hronični hepatitis ili cirozu mogu se osećati lošije nego obično ili da imaju promene u laboratorijskim rezultatima testova, kao što su nivo AFP.

Neki tumori jetre mogu stvarati hormone koji deluju na druge organe. Ovi hormoni mogu da izazvati:

Visok nivo kalcijuma u krvi ( hiperkalcemija ), koji može da izazove mučninu, konfuziju, opstipaciju, slabost ili problem sa mišićima
Nizak nivo šećera u krvi ( hipoglikemija ), koji može da izazove zamor ili nesvesticu
Uvećanje grudi ( ginekomastija ) i / ili skupljanje testisa kod muškaraca
Visoke vrednosti crvenih krvnih zrnaca ( erithrocitosis ) zbog čega koža izgleda crveno i upaljeno
Visok nivo holesterola
Mnogi od znakova i simptoma tumora jetre takođe se mogu javiti I kod nekog drugog oboljenja jetre ili nekog drugog organa. U svakom slučaju bilo koji od ovih simptoma I znakova važno je prijaviti lekaru odmah kako bi se uzrok mogao naći i tretirati na vreme.

Kao dodatak terapiji malignih bolesti, pored pridržavanja pravilnog režima ishrane, preporučujemo primenu preparata Primed 13 kordiceps. Ova lekovita gljiva u sebi ima aktivne supstance koje pomažu u borbi protiv malignih bolesti. Ove supstance poseduju antiinflamatorna svojstva pomoću kojih smanjuje zapaljenski odgovor koji pospešuje rast tumora. Pored toga, pospešuje stvaranje NK ćelija, koje su prirodne ubice malignih ćelija u organizmu. Neke studije su pokazale da sprečava nastanak metastaza, na taj način što sprečava razvoj krvnih sudova u tumoru. Kordiceps ima i potentna antioksidantna svojstva i tako štiti ćelije od dejstva slobodnih radikala.

Brojne su dobrobiti kordicepsa kod osoba na hemoterapiji. Kordiceps ublažava tegobe koje nastaju kao posledica neželjenih efekata lekova koji se primenjuju u hemoterapiji. Smanjuje mučninu, bolove i gubitak težine. Jača imuni sistem tj. sprečava propadanje belih krvnih zrnaca (leukocita), koji su najosetljiviji na štetna dejstva antitumorske terapije. Kordiceps štiti i ćelije bubrega i jetre od toksičnih efekata hemoterapije, preko kojih se ovi lekovi metabolišu. Čak je ustanovljeno da kordiceps ima svojstvo da pojačava aktivnost antitumorske terapije.


 


Mnogobrojna svetska istraživanja ustanovila su blagotvorna dejstva gljive kordiceps na funkciju jetre. Za ovu kinesku gljivu ispitavanja su pokazala da njeni aktivni sastojci imaju veliku sposobnost da utiču na regeneraciju jetrenih ćelija, zaštite jetreno tkivo od štetnih materija koje se obrađuju preko jetre i uspore dalje propadanje jetrenog tkiva.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives