USPORITE STARENJE – jedite ove namirnice svakodnevno!

Ivo Cagalj/PIXSELL






Nutricionisti su sastavili listu od nekoliko namirnica koje su dobre za zdravlje.

Odgovarajuća prehrana jedan je od osnovnih temelja zdravog života. Nutricionisti su sastavili listu od nekoliko namirnica koje su dobre za zdravlje, a također i za mladoliko tijelo. Riba je hrana broj jedan. S njom nikako ne možete pogriješiti ako ćete je konzumirati. Istraživanja pokazuju da oni koji jedu puno ribe gotovo nikada ne pate od srčanih bolesti. Riba je, kako je već poznato, iznimno bogata omega-3 mastima koje stabiliziraju srčani ritam i tako štite od kolesterola u krvnim žilama.

Na broju dva je maslinovo ulje koje obiluje zasićenim mastima te je vrlo dobro u borbi protiv raka  i srčanih bolesti. Možda najzanimljivija i svima nama najdraža namirnica je čokolada  koja se ovoga puta nalazi na visokom trećem mjestu. Bogata je kakaom koji je dobar za krvne žile. Naime, čokolada je dobra ako se uzima u razumnim granicama jer djeluje preventivno i na neke oblike dijabetesa, prije svega dijabetes tip 2. Slijedi jogurt koji može usporiti starenje budući da obiluje kalcijem koji sprečava bolesti povezane s kostima te sadrži dobre bakterije koje jačaju imunološki sustav.

Borovnica i orašasti plodovi su na posljednjem, ali ne manje važnom mjestu jer također sprječavaju dijabetes. Sve ove namirnice prisutne su u gotovo svakom domu i treba ih što više konzumirati kako bismo smanjili starenje.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives