TRIKOVI ZA OSJETLJIVU KOŽU: Skinite šminku namirnicama iz hladnjaka

wikipedia.org






Ružmarinovo ulje skinut će ruž s usana, a pritom ih nahraniti...

Ovim prirodnim namirnicama lako ćete skinuti šminku ukoliko ostanete bez kupovnih sredstava za čišćenje, a imate osjetljivu kožu.

Najpopularnija namirnica za skidanje šminke je mlijeko, ali može poslužiti i jogurt. Kao spoj vitamina i proteina ,mlijeko hrani kožu i čini je mekanom, pa je savjet da navečer komadićem vate natopljenom u mlijeko očistite lice.

Sljedeća najpopularnija namirnica za skidanje je maslinovo ulje. Umočite vaticu u njega njome prijeđite preko kapaka. Ovo ulje skinut će ii najjaču maskaru ili bilo koji drugi vodootporni proizvod s područja oko očiju. Maslinovo je ulje prepuno antioksidansa i vitamina A i E, pa već nakon nekoliko dana primijetiti ćete kako vam je dio ispod očiju osvježen te da su podočnjaci postali bljeđi i manje uočljivi. Objašnjenje za ovo je logično: ulje hidratizira kožu, a podočnjaci su uglavnom problem suhe kože.

Ako u svome domu nemate maslinovo ulje vatu namočite mlijekom, iscijedite i na nju nakapajte malo suncokretovog ulja. Očistite lice i isperite ga mlakom vodom.

Za skidanje šminke s očiju odličnim se pokazalo kokosovo ulje koje je također veoma hranjivo i bogato vitaminima.

Ružmarinovo ulje skinut će ruž s usana, a pritom ih nahraniti.

Možete isprobati i ovo: pomiješajte dvije žlice ulja kanole (biljno ulje, posebno uzgojene uljane repice koja umiruje kožu, sprječava zapaljenja i njeguje kožu) i žlicu maslinovog ulja. U ovu mješavinu umočite komadić vate, njime prijeđite preko kapaka i trepavica kako biste uklonili šminku, a zatim se umijte hladnom vodom.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives