Kojim maskama možemo spriječiti da kosa osijedi

Kojim maskama možemo spriječiti da kosa osijedi


Sjedenje kose je prirodan proces koji se događa svim ljudima kako stare. Neki počinju prvu sijedu kosu dobivati u 20-tim i 30-tim godinama života, dok neki tek nakon 50. godine. O tome kada će neka osoba sjediti najviše ima utjecaja genetika, ali naravno i način života – prehrana, stres ili  zdravstveno stanje

Probajte  maske koje se u istočnim zemljama tradicionalno koriste za odlaganje pojave sijedih vlasi.

Masaža prirodnim uljima
Kosa s godinama postaje suva, tanja, dlake sporije rastu, lako se lome i gube sjaj. Da biste kosi vratili sjaj, dvaput nedjeljno koristite maske čiji su osnovni sastojci kvalitetna ulja i puter.

Snažna masaža glave prirodnim uljima dokazano je dobro sredstvo u borbi protiv sijedih. Različita ulja možete da koristite pojedinačno ili u kombinaciji sa drugima. Najpopularnije je kokosovo, ali efikasno je i bademovo, maslinovo, ricinusovo i ulje jojobe. Ruzmarinovo je sve popularnije za tamnjenje kose. Dovoljno je nekoliko kapi.

Uljane tretmane primjenjujte dvaput nedjeljno, a željeni rezultat biće vidljiv poslije mjesec dana. Takođe, tokom ljeta, zbog sunca i hlorisane vode, sijeda kosa umije da poprimi žućkaste tonove. Žutu boju neutralisaće specijalni, takozvani srebrni šamponi sa plavim i ljubičastim pigmentima, ili šampon na bazi žalfije. (blic)

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives