Samo jedna sjemenka na dan može da vas spasi od holesterola bolesti srca i moždanog udaraSnažni antioksidansi iz sjemenke ovog ploda imaju sposobnost smanjiti visoku razinu kolesterola i zaštititi nas od bolesti srca i moždanog udara. Mogu se koristiti i protiv proljeva i zatvora. Sjemenke sadrže i spojeve koji umiruju čir na želucu.

Uz to, ti spojevi sadrže antibakterijska i antivirusna svojstva što ih čini idealnima za sprječavanje gastritisa i drugih bolesti probavnog sustava. Sjemenke sadrže i flavonol, antioksidans koji pomaže u sprječavanju i smanjenju rasta tumora. Ako sumnjate na neki od tih problema, najbolje se obratiti i liječniku, ali i uzimanje sjemenki avokada će značajno pomoći.

One imaju sposobnosti da se bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti i starenje.

Zapravo, proces starenja se njima može usporiti jer obnavljaju kolagen koji je jako važan za izgled kože. Tojest, da koža ostane čvrsta i mladenačka.

Ljekovite sjemenke su korisne i za snižavanje razine šećera u krvi te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine. Neka istraživanja govore i da mogu smanjiti apetit, odnosno potrebu za hranom što je izvrsno ako želite smršaviti. Najbolji način pripremanja je da najprije otvorite avokado, pažljivo izvadite sjemenke, stavite ih u plastičnu vrećicu i zdrobite. Nakon toga, stavite ih u blender i izmiksajte u fini prah. Takav prah možete posuti na razne obroke kojima ćete unijeti puno zdravlja u svoj organizam. biljke-kao-lijek.blogspot.nl


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives