PRIRODNI LIJEK ZA KRVARENJE NOSA: Zaustavlja krvarenje MOMENTALNO!



Krvarenja iz nosa može biti baš zastrašujuće, ali ono obično nije znak nečeg ozbiljnog i većinom se može liječiti i kod kuće.

Krvarenje se javlja iz samo jedne nosnice. Ako je krvarenje dosta teško, krv može napuniti i drugu nosnicu na zahvaćenoj strani te izliti se u drugu nosnicu i tako uzrokovati krvarenje sa obje strane.

Najlakši način da zaustavite krvarenje jeste štipanje nosa, to šalje pritisak na tačku krvarenja u nosne pregrade, koji odmah zaustavljaju protok krvi. Sjedite uspravno i glavu nagnite blago prema naprijed.

Nemojte nikada naginjati unazad jer to može biti jako opasno i dovesti do povraćanja. Stisnite mekani dio nosa ispod koštanog mosta. Činite to 5 minuta i udišite kroz usta. Otpustite pritisak polako i mirno sjedite 5 minuta. Ponavljajtesve dok se krvarenje ne zaustavi.

Također nemojte puhati nos.Još jedna dobra metoda za zaustavljanje krvarenja jeste sa lukom. Luk ima sredstvo za zgrušavanje krvi te je bogat sa vitaminom C i bioflavonoidima koji jačaju oštećene krvne žile.

Metoda 1: Luk izrežite na debele kriške. Pritisnite jednu krišku pod nos i inhalirati. Krvarenje će se zaustaviti za nekoliko minuta. Metoda 2: Stavite dvije ili tri kapi svježe izvađenog soka od luka u svaku nosnicu. Ovo ponovite ako je potrebno.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives