AKO SAMO 12 DANA ZAREDOM PIJETE OVAJ NEVEROVATNI NAPITAK NAPRAVLJEN PO RECEPTU NAŠIH STARIH, MOĆI ĆETE ODMAH DA BACITE ZDRAVSTVENU KNJIŽICU U ĐUBRE. OD OVOGA NEMA NIŠTA PROSTIJE!

1

Jedna od najdtarih i najdrzavijih namirnic na svijetu jeste bijeli luk. Vjerovatno ste do sada čuli bezbroj puta da trebate što više jesti i da se nećete tada morati brinuti za svoje zdravlje.  

Odlučili smo podijeliti sa vama recept koji će vam pomoći da nikada više ne budete bolesni. Naprosto, moći ćete odmah baciti sovju zdravstvenu knjižicu u kantu za smeće.

  Sastojci koji će vam biti potrebni za pravljenje ove mješavine su sljedeći lako dostupni sastojci:   –          350 g organskog bijelog luka   –          200 ml 95% alkohola ili ruma ( bez metanola ili bezalkonijum hlorida)  

 Priprema se na sljedeći vrlo jednostavan i lak način, a evo i koji:   Sve što će biti potrebno jeste da ogulite bijeli luk i da ga sameljete, a zatim da ga ubaicte u jendu staklenu posudu. Kada ste to uradili prespite sa alkoholom ili rumom. Zatvorite teglu i ostavite mješaivnu u frižider da stoji deset dana. Nakon 10 dana procijedite mješavinu,a tečnost prespite u flašu.

 Konzumacija:   Svaki dan prije doručka i ručka, napsite čašu vode i ubacite kap ove dobivene mješavine, a prije večere ubacite 3 kapi u čašu vode i popijte. Mješavinu držati u frižideru.


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives