Zova liječi i najopasnije bolesti: Evo kako se pravi čaj, sok i ljekoviti med!



Vrijeme je pronaći drvo zove koje je udaljeno od zagađenja i da uberete cvjetove, pa od njih napravite ljekoviti sok ili čaj. Naši preci su desetljećima koristili zovu u korist zdravlja, a pri tome su uživali u izuzetno ukusnim napicima.

Za zovu kažu da je jedna od najljekovitijih biljaka na svijetu jer sadrži velike količine flavonoida, karotena, vitamina C

Do sada je poznato da zova liječi gripu, začepljene sinuse, bronhitis, astmu i alergije. Također, dokazano je da sok od zove popravlja imunitet, a pomaže i kod dijabetesa i zatvora.

Čaj protiv kašlja

Čaj od suhih cvjetova zove liječi uporan i suh kašalj. Ovaj čaj možete dajete i djeci, samo je važno da se prije posavjetujete sa svojim liječnikom. Sve što trebate učiniti je cvjetove zove osušite na tamnom i suhom mjestu i da ih tako suhe smrvite u teglu i čuvate za čaj.

Losion za osjetljivu kožuLosion do zove čini čuda za osjetljivu kožu. Pravi se tako što sa dvije šalice kipuće vode prelijete 25 grama osušenog cvijeta zove i poklopite. Kada se ohladi, procijedite u čistu staklenu posudu i čuvajte u hladnjaku.

Losionom natopite komadić vate i očistite lice. On umiruje i osvježava osjetljivu kožu. Losion od zove bi trebali upotrijebiti tijekom naredna tri dana.

Sok od zove



Svi najradije tijekom ljetnih dana pijemo sok od zove. On se veoma jednostavno pravi. U 1 litru hladne vode potopite 20 cvjetova svježe zove. Neka stoji na hladnome mjestu (ali ne u hladnjaku) 24 sata. Procijedite, dodajte 800 grama šećera i sok od 1 limuna i ostavite da odstoji još 24 sata.Povremeno promiješajte, da se šećer rastopi. Procijediti kroz duplu gazu i sipati u boce.

Ovaj sok se pije razrijeđen s vodom, a možete koristiti i mineralnu gaziranu vodu za pripremu soka.

Crna zova, lijek protiv rakaJedan čovjek iz Bugarske, napravio je pravu pomutnju tvrdeći da mu je lijek od crne zove pomogao da pobijedi rak. Crna zova raste oko riječnih kanala, i daje plod koji podsjeća na borovnice.

Plodovi sazrijevaju krajem kolovoza i početkom rujna. Plod treba biti dobro zreo da bi imao ljekovita svojstva. Kada uberete bobice, operite ih i stavite u staklenke, ređajući naizmjenično jedan red bobica, pa jedan red šećera, dok se staklenka se ne napuni do vrha, prenosi Webtribune.rs

Čuvajte teglu na mjestu gdje ima sunca, tako da može doći do vrenja. Nakon dva tjedna, teglu treba zatvoriti i staviti u hladnjak.

Možete napraviti 2, 3 ili 4 tegle, ali morate imati najmanje dvije da biste imali dovoljno ovog lijeka do iduće godine. Uzimajte najmanje 1 žličicu svakog jutra na prazan stomak, 10 minuta prije obroka. Oni koji su koristili ovaj lijek kažu da im se jednom pobijeđen rak nije više vraćao.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives