Vježbama za disanje smršao 13 kilogramaNe tako davno, japanski glumac Miki Ryosuke koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 centimetara u struku za samo nekoliko nedjelja, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekt vježbi koji su mu propisali ljekari protiv bolova u leđima. Izvođenje ovih vježbi kod Japanaca traje samo 2 minuta dnevno. Ryosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja, a svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.

Većina evropskih doktora podržava izvođenje disajnih vježbi za mršanje i objašnjava ih na sljedeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospijeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu).

Zato, što više kiseonika koristi naše tijelo, time sagorijeva više masnoća.

Sistem, na kojem su zasnovane disajne vježbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast je “gorivo”, a kiseonik je njegov sagorjevač. Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Kako se izvodi vježba– Vježba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta. Stanite i ispružite jednu nogu naprijed, a drugu iza nje. Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i prenijeti svoju težinu na zadnju nogu. Počnite polako da udišete u trajanju od 3 sekunde, dižući ruke iznad glave. Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tijela.

Detaljno izvođenje vježbe pogledajte u videu:


0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives