VELIKI OPREZ, SVI GA IMATE KUĆI: 100 000 ljudi umre zbog ovog proizvoda svake godine!

235345

Istraživači u Velikoj Britaniji otkrili su da mnogi proizvodi za kućanstva, uključujući sprejeve protiv insekata, dezodoranse i proizvode za čišćenje, sadrže kemikalije poznate kao hlapivi organski spojeva (VOC) koji mogu uzrokovati rak, posebno u djece i staraca.

Istraživalo se kako VOC u krutom ili tekućem stanju ispari i zagadi zrak unutar kuće. Visoke razine u VOC-a poznate kao limonen, koji može postati kancerogeni formaldehid ako se miješa s drugim elemenata, pronađen je u brojnim proizvodima za kućanstvo.

Istraživači iz Royal College of Physicians i Royal College of Paediatrics and Child Health iz Londona upozoravaju da je javnost u velikoj mjeri nesvjesna opasnosti kojoj su izloženi. Zaključili su da je zagađenje zraka u zatvorenim prostorima uzrokuje i doprinosi smrti u 99.000 slučajeva godišnje u Europi, javlja RT.



“Primjeri uključuju štetne učinke na razvoj fetusa, uključujući razvoj pluća i bubrega, te pobačaj, povećanje srčanog i moždanog udara kod starijih. Vezani su uz astmu, dijabetes, demenciju, pretilost i rak”, navodi se u izvješću. Isparavanje opasnih formaldehida mogu emitirati i određeni namještaj, tkanine, ljepila i izolacije.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives