NE KUPUJTE VIŠE OMEKŠIVAČE – ŠTETNI SU! NAPRAVITE SAMI PRIRODAN I JEFTIN
Kao što je već poznato, omekšivaći su iznimno štetni, a posebno za malu djecu. Kupovni omekšivaći znaju izazvi i kod odraslih i kod djece velike alergije od kojih dolazi do gušenja. Ne dozvolite da zbog omekšivača vaše dijete strada na bilo koji način, nego uzmite stvar u svoje ruke i napravite sami omekšivač koji neće štetiti.
Sastojci koji su vam potrebni za pravljenje omekšivača su sljedeći:
– 2 dl tople vode
– 100 g sode bikarbone
– 20 kapi eteričnog ulja (miris po želji)
– 800 ml alkoholnog ili jabučnog octa
1
Priprema:
U jednu veću plastičnu flašu, od 5 litara, ubacite sodu bikarbonu, ocat i vodu. Kada se mješavina smiri, zbog hemijske reakcije, prespite je u drugu plastičnu flašu i ubacite kaši eteričnog ulja. Zatim lagano promučkajte i vaš omekšivač je spreman za upotrebu.
Pošto će se sastojci taložiti, prije svake upotrebe promučkajte flašu, a zatim naspite omekšivač.
Neće vam biti potrebna velika količina omekšivača, jer prirodni omekšivač će dati toliku svježinu i sa 4 kašike, da ni sami nećete moći vjerovati.
About author: Biljna medicina
Cress arugula peanut tigernut wattle seed kombu parsnip. Lotus root mung bean arugula tigernut horseradish endive yarrow gourd. Radicchio cress avocado garlic quandong collard greens.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
Menu :
0 komentari: