KAD VAS MUČI I NAJJAČA GLAVOBOLJA, UZMITE ŠTO PRIJE JEDNU OD OVE DVIJE NAMIRNICE

Screenshot_1-16-696x398

Svatko doživljava glavobolju određeno vrijeme, neko rjeđe, neko češće i uzroci mogu biti različiti. Glavobolje su uzrokovane najjednostavnije stvari kao što su nemir i dehidracije. Ponekad je problem i u nedostatku sna. Ili ste možda jednostavno pod stresom ili previše napeti? Postoji i sinusna glavobolja.

Često pijenje dosta vode može pomoći, međutim, ukoliko što prije posegnete za jednom d ove dvije namirnice, glavobolja će brže proći.

Đumbir
Đumbir je nadaleko poznato protuupalno sredstvo. To olakšava simptome prehlade i gripe, potiče probavu, a poznato je da može da spriječi rak. Opuštajući krvne žile, đumbir smanjuje upalu i aktivira prirodne opijate u mozgu koje pomažu u smanjenju glavobolje.



Jednu ili dvije kriške svježeg đumbira u jednu šalicu kipuće vode. Piti ovaj čaj tri puta dnevno kako bi se spriječilo ili manju upalu i glavobolje.
Savjet: đumbir čaj najbolje radi na prvi znak glavobolje.
Nana

Iako paprena metvica ima popularan okus koji se koristi kako bi se osvježili dah , ona se može koristiti da umiri vašu glavobolju sa svojim umirujućim svojstvima. Pepermint dolazi u različitim oblicima, čaj i eterično ulje.

Dodajte jednu žličicu sušenog peperminta na jednu šalicu kipuće vode. Neka odstoji oko 10 minuta. Nakon što je čaj spreman možete dodati malo meda za dodatni okus.
Za instant olakšanje trljati sljepoočnice, čeljust i vrat nježno s uljem peperminta
Savjet: Udisanje miris peperminta pare ne samo da može pomoći vašoj glavobolji, ali sprečava simptome kao što su mučnina i povraćanje.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives