Upala živca, problem koji je moguće riješiti

razbijeno jaje





Upala živca može se javiti u tri oblika kao neuritis, neuralgija i neuropatija. Neuritis je poznat kao upalno stanje koje se odražava bolovima i osjetilnim oštećenjem. Postoji optički neuritis, upala vidnog živca koji može rezultirati i gubitkom vida, a prije toga slijede bolovi u području samog oka. Neuralgija je popraćena oštrom i probadajućom boli koja se najviše javlja kod starijih ljudi.



Isto tako se može pojaviti u bilo kojoj drugoj životnoj dobi. Kao najčešći oblik neuralgije spominje se trigeminalna neuralgija koja se javlja na području lica. Neuropatija označava oštećenje živca, što rezultira probadajućom, ili žarećom boli, popraćena mišićnom slabosti i peckanjem.

Postavlja se pitanje što može dovesti do određenih stanja. Neuritis uglavnom nastaje kao posljedica pada imuniteta uzrokovano određenom infekcijom. Najviše se javlja kod osoba oboljelih od multiple skleroze.

Neuralgija se najviše dovodi u povezanost s brojnim kemijskim iritacijama, upalama, traumama i tumorima koji mogu vršiti pritisak na živce te raznim virusnim infekcijama kao što je herpes.

Neuropatija se obično javlja kao posljedica ozbiljne bolesti poput raka, dijabetesa te kao posljedica određene ozljede.




Upala živca je problem koji se može riještiti, pa čak i izbjeći što prije svega ovisi o uzroku zbog kojeg je došlo do određenog stanja. Najbolji način je konzumacija određenih namirnica koje obiluju vitaminima B-kompleksa.

Tu treba izdvojiti namirnice kao što je grah, nemasno meso, pšenične klice, smokve, voće i povrće i kuhinjski kvasac.

Vitamin D pokazao se odličnim analgetikom koji može smanjiti neuropatsku bol. Namirnice u kojima se nalazi su: riblje ulje, mliječni proizvodi, mlijeko, žumanjak, gljive i meso. On je netopiv u vodi, a najbolje se otapa u biljnim uljima i alkoholu.

Potrebno je izbjegavati preveliku konzumaciju kofeina jer on može samo još više pojačati neuralgičnu bol. Alkohol isto tako može uzrokovati dodatnu iritaciju kao i dijete bogate zasićenim i transmasnim kiselinama.

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives