Prirodno lečenje štitne žlezde





Mnogi ljudi, posebno žene, žale  se na lupanje srca, ne znajući pravi uzrok toga.

Pri obolenju štitne žlezde javljaju se različiti znaci. Osim ubrzanog pulsa bolesnik znatno smrša.

Javlja se neko
unutrašnje drhtanje, posebno u predelu grudnog koša. Bazalni metabolizam se povisi, a oči dobiju poseban sjaj. U takvim slučajevima lekar ustanovi prema unutra povećanu štitnjaču, gušu.

Da bi lečenje guše bilo uspešno, pored joda neophodni su još i drugi minerali i retki elementi. Istraživanja su pokazala da je kalcijum za lečenje guše od isto tolike važnosti kao i jod.

Za lečenje i za sprečavanje guše preporučuje se hrana bogata kalcijumom. Obilje kalcijuma ima u salati od kupusa, u presnom kiselom kupusu, kelerabi, posebno u njenom lišću, u šargarepi i kupinam.


Prirodno lečenje guše ili štitnjače

Protiv ove bolesti, koja i ne boli, uzima se dnevno tri puta po 30 kapi tinkture od odoljena. Uz to treba piti čaj od po 3 g bogorodičine trave, kadulje, stolisnika, pelina i 5 g istucanih smrekovih boba na 3/10 litre vode. Ostavi se preko noći potopljeno, ujutru u istoj vodi i s jednom kašikom meda promešati i pet minuta kuvati. Procediti, pola popiti ujutru, a drugu polovinu uveče pre spavanja.

Svakoga dana kuvajte svež čaj .

Svaku veče pre odlaska u krevet oko vrata stavljati obloge od četvrt litre rafinisanog petroleja, četvrt litre vode i isto toliko čistog maslinovog ulja. Ta se smesa dobro izmućka i njome dobro natopi šestostruka lanena krpa, pa se pospe s malo mlevenog bibera i privija oko vrata. Suvim i toplim previti da vazduh ni s koje strane ne može dopirati.

Dobar je i ovaj oblog: ilovača zemlja se razmuti s odvarom od hrastove kore, 3 cm debelo na krpu namaže i privije. Suvim i toplim previti. Na 1 dag (1 dag = 10g)   hrastove kore stavi se u  jednu litru vode preko noći se kvasi, a ujutru s istom vodom kuva se 20 minuta.

Izvor: kucnilekar

0 komentari:

Pokreće Blogger.
Menu :

Archives